V ríši príbehov

januára 31, 2015

"Knihy sú pre ľudí tým, čím sú pre vtáky krídla." John Ruskin

   Takýto krásny citát mal poslúžiť ako inšpirácia k tvorbe stránky. Dlhšie som premýšľala ako to pojať, najmä akú fotku vybrať, nemám asi žiadnu momentku pri čítaní. Čítam ale rada, od chvíle ako ma to v škole naučili, väčšinou skôr nereálne príbehy o nadprirodzených bytostiach, v svetoch aké neexistujú, jednoducho knihy, kde fantázia išla naozaj plným prúdom. 
   Ako malá som milovala knižku Leví kráľ od Disney, to som ešte nevedela ani čítať, ale vedela som donútiť iných, aby si na mňa našli čas. Priznávam, bola som závisláčka, vedela som úvod knihy už naspamäť. Ak sa mi dobre marí, tak doslovne :) Prvá kniha, ktorú som si po naučení sa čítať (ak nebudem rátať to čo sme čítali v škole na hodinách čítania) zobrala do rúk je tiež od Disney - Kráska a Zviera. Spomínam si, ako som sedela v kresle na chodbe a čítala, bez toho aby pre mňa svet vôkol existoval. Bola to radosť, môcť si čítať bez toho, aby som niekoho potrebovala. 
   V duchu mojich detských kníh som spracovala i stránku, rozprávkovo, zasnene. S vežou i kočom, kľúčikom od tajných dverí...




   Pri tvorbe som sa inšpirovala mood boardom zo stránky Scrap Around The World, plným kvetov, kľúčov i hodín ako z rozprávky. 

   I was inspirated by mood board from Scrap Around The World - full of flowers, keys and clock, whit look like from fairytale.

My layout is about books from my childhood. When I was a little girl, I loved Lion King. I couldn´t read but my parents and grandparents must read to me. Later, when I started going to school, my first book what I read alone was Beauty and the Beast. It was great feeling that I can read without parets or somebody. My layout is about fairytales, with princess, tower, magic carriage, keys from sectret rooms...









Ďakujem za návštevu a prajem krásny víkend, možno i s knihou v ruke.
Thanks for a visit and have a nice weekend, maybe with book in hands. 
Yka

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Beautiful layout! Lots of nice details and wonderful design!
    Thank you for joining at SATW!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lots of gorgeous details, beautiful colors! Thank you for joining the SATW challenge!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Oh ! Great work !! I love all the details ! Thank you for playing at SATW :)
    Lydie Denis.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Beautiful work! So lovely! Thank you for joining at SATW!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. What a fun subject! Beautiful layout! Thank you for joining at SATW!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Great layout! Love all the diecuts! Adorable folded paper and colors really make the page! So much fun to look at! All the best from SATW! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Wonderful! Those little rolls of paper are divine! thanks for joining us over at SATW xx

    OdpovedaťOdstrániť