Travel album

júla 05, 2016

   Takto pred necelým rokom, som sedela s ocom v aute a ten nadhodil, či sa mi s ním nechce ísť pozrieť na Expo. Popravde, keď spomenul Taliansko, prvé čo mi čo sa výstav týka prebehlo hlavou, že tam ide nejaké nábytky alebo niečo také obzerať, prípadne stroje, keďže pre prácu tam raz za nejaké dva roky zájde. Nakoniec mi ale bolo objasnené čo za výstava to je (na rozdiel od brata ktorý to hneď v rovnakej domnienke zavrhol a neskoro zistil, že my vlastne chceme ísť inam) a vznikol spontánny výlet ku ktorému sa pridala aj moja sesternica a jej tatko. 
   Spontánny výlet hlavne preto, lebo z návštevy Expa sa vykľul výlet do viacerých štátov, spravili sa body čo máme zaujímavé cestou a kam všade pôjdeme. Keď som to prvý raz počula, myslela som si že to bude časový stres a naháňačka, ale našťastie to tak vôbec nebolo. 

    Ako správna scrapperka som odkladala všetko, vstupenky, letáčiky, účtenky, ešte aj lístky od záchodov, akurát k spracovaniu som sa nemala. V zložke mám 729 fotiek a to pretriediť, zmenšiť a potom nalepiť, hlava sa mi točila už len keď som si to predstavila. S letom a novým kitom od scrapbooking.gr som sa ale odhodlala a pustila sa do triedenia a úpravy, než som čakala na pani poštárku. Neviem presne koľko fotiek som nakoniec vybrala, ale fakt že veľa, pri lepení som mala pocit, že sa tá kôpka ani nezmenšuje. 
   Mám rada albumy menšieho vzrastu, preto som si vybrala rozmer A5 a kúpila malý zakladač na tieto účely. Bol čierny lesklý, nič pre mňa, takže som si ho obalila papiermi čo som pôvodne videla ako boj, ale nakoniec to išlo celkom jednoducho a nebol to taký horor, ako som predpokladala. 








   Album som si robila nielen kvôli fotkám ale aj pre množstvo spomienok a textu, ktorý bol treba niekam umiestniť. Spomenula som si na jeden krásny album od Ekulky z Česka, kde si delila svoj výlet na dni a tak som sa touto myšlienkou inšpirovala. Každý deň má svoj priestor, uvodný text a nejaký ten obrázok. 






  

   Chcela som zužitkovať aj množstvo letáčikov a máp a podobných vecí, takže som tam vkladala i to, predsa len zakladač mal schopnú hrúbku aby sa to tam pomestilo. Lepila som na papier aby sa to dalo priamo v albume otvárať, viď foto nižšie. 




   Rovnako som využívala aj možnosť zasunúť si rôzne predmety priamo do vnútra, ako tento malý cestovný pas, ktorý sa dal zakúpiť priamo na Expe. Je to krásna spomienka, pretože v každom pavilóne do ktorého som vošla, mala svoja krajina razítko a pri prechode ním vám ho tam vyrazili. 



   Samotné fotky som veľmi často lepila vedľa seba, nech ich tam vpracem čo najviac.




   Francúzsky pavilón dostal svoje špeci miesto, pretože bol absolútne nádherný. Pre mňa z tých ktoré som videla najkrajší, celé ich spracovanie bolo úžasné. Téma bolo jedlo pre planétu a oni si spracovali pavilón tak aby odprezentovali čo sa u nich pestuje, následne vyrába. Vonku mali zasadené rôzne rastliny a cez takú uličku sa vstupovalo do vnútra, kde bol drevený strop a v ňom uložený nespočet vecí. Okrem jedla samozrejme aj iné veci čo reprezentujú krajinu, bolo to naozaj krásne. 
   Ako inak, nedovolili by sme si odísť bez navštívenia domovského pavilónu, nesklamal, bol veľmi pekný a reprezentatívny, dokonca som sa tam dozvedela kadečo o tom, čo všetko u nás aktuálne vzniklo a netušila som o tom. 





 V Švajčiarsku nám padla sánka dole aspoň tri krát, za prvé pre tú krajinu, to ako sa o ňu starajú, tráva bola doslovne pokosená všade od kraja cesty až po stromy v takom teréne že dovidenia. Za druhé keď sa ozvalo z navigačného v horách "o tristo metrov odbočte vpravo a naloďte sa na trajekt". :) A za tretie po nevyužití tohto trajektu (čo bol inak vláčik) cesta hore, z kade bol taký výhľad, že sa to ani nedá opísať :)






Toľko k môjmu cestovateľskému albumu, prajem krásny deň a pri tom slniečku vonku možno aj cestovateľský deň. 
Yka

Použila som:/I used:



You Might Also Like

8 komentárov

  1. Yka, je to nádhera! Pastva pre oči ❤

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Opravdu krásné. Muselo s tím být hodně práce. :)

    By Corra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne :) A veru bolo, ale našťastie je to práca čo baví :)

      Odstrániť
  3. Dobrý den,

    moc hezké album, až jsem se musela podívat, odkud jsou ty úžasné papíry. Chci se zeptat - na stránkách http://scrapbooking.gr jsem nenašla, zda zasílají také do ČR. Nemohla byste mi poradit, prosím? Píšou něco o seznamu zemí, ale ten jsem nenašla.. Děkuji za odpověď. Vlaďka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň,
      v prvom rade ďakujem za pochvalu albumu :)
      Čo sa otázky týka, myslím si že s poslaním do ČR problém nebude, poštovné by sa malo zobraziť pri odosielaní objednávky myslím :) Na Slovensko je to 8,40€ takže predpokladám že to bude podobná suma. Ono by Vám ju malo zobraziť keď robíte objednávku a zadáte adresu, tak tam v druhom kroku je doprava a je tam uvedená :) Ak to tam nemáte, tak mi napíšte, môžem sa ich pokojne spýtať v maily, keďže s nimi v rámci DT komunikujem :)

      Odstrániť
  4. děkuji, zkusím to.. pak jen zkusit udělat podobné veledílo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak bude niekde uverejnené, rada nakuknem na blog alebo niekde :)

      Odstrániť