Geocaching

augusta 08, 2012

Nezvyknem pozerať televízne noviny, no niekedy si tak poviem o aké informácie prichádzam. Raz keď som mierila vylúpiť chladničku a spraviť si niečo jesť, zachytila som od televízora nejakú tú informáciu o novodobých hľadačoch pokladov a išla som pozrieť, čo to hovoria. A hľa, geocaching. Nikdy predtým som o niečom takom nepočula, no zaujalo ma to. Sadla som za počítač, obzrela čo slovenská stránka o geocachingu ponúka a zistila, že jeden taký poklad leží hneď vo vedľajšej dedine, na mieste ktoré poznám a ešte tak blízko každoročnej vatry. 

S kamarátkou a bratom sme si teda spravili výlet, netušili sme síce čo presne hľadáme, čo máme čakať a veru sme sa tam aj zapotili a už sme to chceli vzdať, no napokon náš prvý poklad nájdený bol. To bolo radosti, aspoň keď mám povedať za seba :) Aj keď už vtedy som vedela že to bude taká zábavka občasná, chcela som si niekam nalepovať fotky a zapisovať prípadné zážitky či poznámky, možno si tam polepiť nejaké pomôcky čo sa môžu pri lúštení niektorých pokladov zísť. 

 

Priznávam sa, tvorenie predných stránok akýchkoľvek blokov, minialbumov ani ničoho mi nejde, zato ma vždy ohúria tie, ktoré vidím na internete. Preto som sa rozhodla jeden taký odkukať, tento konkrétne robila tvorkyňa menom Ekula (jej krásny výtvor). Žeriav na fotke je drobnosť, ktorú som sa rozhodla vkladať aj s príbehom ktorý sa k tomuto origami viaže, aspoň keď ide o malé skrýše. 

Zatiaľ máme nájdených len 5 skrýši, no nijako to nevadí, predsa len, je to skôr taká prázdninová aktivita, bonus k bicyklovaniu :) 

Keška číslo 1, tú sme zvládli aj s bráškom na vozíčku :)

Na Duchonke sa zabavila aj mamina, kým sme čakali brata na šachovom turnaji. Napokon bola nálezca práve ona, keď len ukázala na skrýšu, že tam by to dala ona :) A viditeľne sa to miesto nepáčilo len jej :)



Krkavec Krko nás privítal slovami "hovädo", no v každom prípade to bola zatiaľ najlepšia cesta za keškou. Bicykle, krásne počasie, atmosféra, smiechy pri trápení sa nad navigačným, milý majiteľ ranča, možnosť ísť ku koňom aj iným zvieratám i samotný obsah pokladu :) Deň na nezaplatenie a nebyť geocachingu, ani neviem, že taký rozprávajúci krkavec je v našom okolí :)


Zatiaľ predposledná keška, tiež popri cyklistike, strážená poriadnym pavúkom, až sa naša známa čudovala, že niečo také na Slovensku máme :)


Najbližšie nás čaká jedna aj s lúštením nejakých úloh, tak sa teším, hlavne keď sme to hľadali už 3 krát a až teraz sme prišli na to, že tie úlohy sú na internete a zbytočne sme to hľadali na tých stanoviskách :D 

Ďakujem za návštevu a prajem krásny slnečný deň, či už pri tvorení alebo práve na slniečku :)


You Might Also Like

5 komentárov

  1. "Keškování" jsem před časem taky propadla, ale nemám rodinnou podporu :-(( a tak si ani deník nechystám zakládat, ale ten ten tvůj je bezvadný!!! Moc se mi líbí. A jak tak koukám, deník lze založit na všelicos, líbí se mi nápad se čtenářským, líbil by se mi i filmový, samozřejmě ten s recepty...jediný problém je v tom, že den má jen 24 hodin! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem :) Popravde moji rodičia to tiež nechápu, čo to mám za záujmy, ale tak ja si tým moc hlavu nelámem, aj keď sama by som tiež nechodila :) Preto som rada že sme to s kamarátkou spojili s bicyklami, na ktoré sme chceli chodiť aj tak :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hledání kešek jsem nepropadla, ale deníček máš super, je to takový geocachingový smash. :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mě se tahle činnost taky moc líbí. člověk je aspoň víc na vzduchu. s capartama jsem našla tedy zatím jen čtyři, ale bylo to príma dobrodružství. bohužel nemáme žádný šikovný "hledací" přístroj a tak to tak vypadá, že u té čtyřky nadlouho zůstaneme.
    musím ti pochválit tvůj deník. je báječný!
    lovu zdar ;)
    MartinaR.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento je naozaj uzasny! Velmi sa mi paci :)

    OdpovedaťOdstrániť