Kniha plná rozprávok

júna 27, 2015

   Asi každé dieťa miluje rozprávky, miesto kde vždy zvíťazí dobro nad zlom, kde neexistujúc hranice fantázie. Skôr, ako som sa naučila čítať, bola moja srdcová rozprávka Leví kráľ, dobrodružný Simba a Nala, veselý Pumba s Timonom a ufrflaný Zazu. Vedela som úvod knižky naspamäť, ale i tak som neustále chcela, aby mi niekto tento príbeh čítal. Dedo mi nosil plyšové hračky, mala som akési figúrky, ktoré sú doma doteraz a bol to i prvý film, na ktorý som bola v kine. Spomínam si, ako som si chcela vziať knižku s pocitom, že to predsa budem musieť skontrolovať, či to naozaj je rovnaké. Našťastie ocino ma odhovoril, objasnil mi, že tam bude tma. Nakoniec mi dedo, v tom čase pracujúci v Rusku, doniesol kazetu, síce po rusky ale vadilo mi to? Samozrejme že nie, príbeh som poznala, viac k šťastiu mojej detskej duše nebolo treba. 
   Neskôr som si zamilovala príbeh o chlpáčoch, Všetky psy idú do neba, to už som bola väčšia, chodili sme s ocom do požičovne. Neviem koľko krát sme túto rozprávku mali požičanú, ale asi by mi prsty na rukách nestačili :)
   U nás doma máme nespočet rozprávok, celú sériu tých Disney obrázkových, jedna z nich bola i moja úplne prvá prečítaná kniha. Bola to Kráska a zviera, možno i preto som sa na tieto postavy tak tešila pri sledovaní seriálu Once upon a time. Čítanie mi ostalo, milujem knihy a fantazíjné príbehy, sama nejaké príbehy píšem keď je času nazvyš, pretože dať svoj príbeh na papier je rovnako skvelý pocit, ako niečo polepiť v scrapbooku. Rovnako ako knihy, tak aj fantasy seriály u mňa majú svoje stále miesto, vlastne celkom rozsiahle. :)

   Téma rozprávky, je tiež témou challenge na Scrap Atelieri. Je to krásny výber témy pre poslednú challenge, aj keď je to zároveň škoda. Pre štátnice som sa síce posledné mesiace do predošlých síce nezapojila, ale vždy bolo príjemné ísť tam a nakuknúť, čo členovia DT nové vytvorili. :) 
   Posledná challenge, krásna cena, skvelá téma, chcela som sa zapojiť a tak ostával výber rozprávky. Ťažko si vybrať keď ich je toľko, ktoré zanechali niečo v mojich spomienkach, či už samotná rozprávka alebo zážitky z detstva s rodinou, či smiechy pri pozeraní tých terajších. Nakoniec som si povedala, prečo vyberať len jednu a svoj projekt som pojala rozprávkovo ako taký. Inšpirovala ma kamarátka, ktorá darovala svojmu kamarátovi darček plný rozprávok. V každom sáčku bolo niečo rozprávkové, napríklad pri rozprávke Alibaba a štyridsať zbojníkov, dala do vnútra čokoládové peniažky. Dostala som od nej námet a možnosť využiť ho v papierovej tvorbe a tak sa môj projekt stal i akousi škatuľkou na darčeky. Rozprávky pre mňa znamenajú knihy, teda i moja práca má byť knižka. Rozprávková. 
   Prednú stranu som oblepila starou knižkou (Rastlinná pathologie :D) a využila prvok víly, pretože víly mám vďaka vysokej škole spojené s príjemnými spomienkami a mám ich rada. Kniha ako taká má byť za staručkú, preto som sa netrápila s presnosťou, každé "zlé" ohnutie pri lepení bolo vítané, šmudlanie bolo zábavou a nejaká presnosť a rysovanie? Nie dnes :) 

   Vo vnútri je niekoľko rozprávok, ozdôbok ktoré súvisia s nejakými konkrétnymi. (koľko ich narátate? :) ) Štyri šuflíčky a jeden priestor na čokoládové vajíčko, veď je to predsa Vajce na vandrovke. 

   Keď tak pozerám na text, napadá ma len "uf, nejako som sa rozpísala" a tak radšej nejdem viac ťukať a tu sú fotky mojej rozprávkovej knižky :) 













  Toto asi nie je ťažké uhádnuť, akú rozprávku má ozdoba predstavovať. Prezradím, že v šuflíčku je oriešok, z ktorého čosi vytŕča. Žeby šaty? :) A možno len rukavička pre dámu, taká super skvelá sáčková, veď ani dáma predsa nebude hladná a potrebuje nejako nakúpiť pečivo :)







Ďakujem za  návštevu a prajem krásny víkend, možno i s rozprávkami.
Yka

You Might Also Like

23 komentárov

  1. Krása! Ozaj nádherný a netradičný kúsok!!! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. úžasná práca, celý nápad a prevedenie, naozaj rozprávkové!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zamilovala som si ju! Ja som našla Popolušku, Zlatovlásku, Ako išlo vajce na vandrovku. Malá morská panna, a ten pirát - to som v koncoch :) Každopádne je to náročný a originálny projekt! Ďakujem za účasť v júnovej rozprávkovej challenge u nás.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milé slová :) A pirát, je z Petra Pana, kapitán Hook aj s vílou Zvonilkou :)

      Odstrániť
  4. Bardzo ciekawa praca i przykład, jak można prostymi środkami osiągnąć piękny rezultat.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super projekt! Skvělý nápad a úžasné zpracování!! Díky za účast v SA challenge.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Sánka dole, šéfka :D Rozprávky v tvojom podaní dostali nový rozmer ;) Parádny premyslený projekt!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Wooooow, to je aký parádny projekt! Krása! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne za potešujúci komentár :)

      Odstrániť
  8. Moja babcia z Zaolzia mawiała -fajnacki to je ! - czyli baaaardzo superowy pomysł,bardzo mnie nim zainspirowałaś :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Úžasné! Hledím bez dechu a s očima navrch hlavy! Krása!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Krasa :) obdivujem tvoj cit pre detail, naozaj nadherne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Nádherné, ozaj detailne prepracované!! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť